پارلمان آلمان کمکهای این کشور به ارزش 529 میلیون دالر را در سال برای افغانستان تایید کرد و اعلام کرده این پول در راستای پیشبرد برنامههای توسعهای در آن کشور به مصرف خواهد رسید.
در حال حاضر آلمان در سطر لیست کشورهای کمک کننده مالی به افغانستان قرار گرفته است.
اعضای پارلمان این کشور همچنان تایید کردند که 850 سرباز آلمانی پس از سال 2015 در افغانستان باقی بمانند، وظیفه این نظامیان آموزش نیروهای امنیتی افغان خوانده شده است.
در همین حال، انگلا مرکل نخست وزیر آلمان شام روز گذشته در کنفرانس خبری با محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور گفت که کشورش پس از سال 2014 افغانستان را تنها نخواهد گذاشت و کمکهای کشورش در بخش توسعه یی و آموزش نیروهای نظامی افغانستان ادامه خواهد داشت.
خانم مرکل گفت: ̎ما به حمایت از افغانستان ادامه خواهیم داد، در بخش توسعه اقتصادی، انکشاف سیستم معارف و آموزش نیروهای امنیتی افغان همچنان تعهد میکنیم که کمکهای ما ادامه خواهد داشت.̎
آلمان از جمله کشورهای مهم در سیزده سال گذشته برای افغانستان بوده است این کشور پس از امریکا و انگلیس با 5 هزار نظامی بیشترین نیروی نظامی را در افغانستان داشته است.
دست کم 55 نظامی این کشور در جریان سیزده سال گذشته در جنگهای افغانستان کشته شدند و در حال حاضر 1500 سرباز در افغانستان دارد.
انتظار میرود که پس از پایان ماموریت نظامی ناتو، حدود 12 هزار سرباز برای مقابله با تروریزم و آموزش نیروهای امنیتی افغان در کشور باقی بمانند.
پروسه تاثیر گذار
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور در کنفرانس خبری مشترک با انگلا مرکل از کمکهای این کشور برای افغانستان اظهار سپاس و قدردانی کرد.
آقای غنی گفت که جانفشانیهای سربازان المانی در افغانستان قابل قدر است.
غنی میگوید که دولت وحدت ملی تلاش دارد تا نسخه جدیدی از گفتگوهای صلح را با کمک کشور چین روی دست گیرد.
به گفته او، چین با دولت پاکستان در مورد آوردن صلح در افغانستان وارد مذاکره میشود و به این دلیل که این دو کشور دوستی دیرینه دارند، انتظار میرود که گفتگوهای دولت وحدت ملی با طالبان وارد فاز جدید شود.
رییس جمهوری گفت: ̎چین با پاکستان دوستی درازمدت دارد و در فراهم آوری امکانات گفتگو و پیشبرد این پروسه (گفتگوی صلح با طالبان) از تاثیر و وزنهء خوبی برخوردار است، این مرحلهء ابتدایی است ما روی یک پلان گسترده کار میکنیم که این پروسه چگونه به پیش برده شود.̎
گروه طالبان در مورد اینکه قرار است گفتگوهای صلح با پادرمیانی چین با دولت افغانستان ازسر گرفته شود، واکنشی نشان نداده است اما این گروه در سالهای گذشته گفتگوهای صلح را وابسته به به خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان دانسته بود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3076